Uktovljena sjećanja čarobne jadranske duše

Izložbe

Uktovljena sjećanja čarobne jadranske duše

Izložba se sastoji od 40 color fotografija formata 30x40 cm.Uz izložbu promoviran je i Cd, odnosno katalog izložbe kojeg je multi medijalno obradio Filip Horsch.Izložbu je otvorio savjetnik gradonačelnika za kulturu gos.Gunter Getzinge.

Izložba je postavljena u galeriji foto kluba Dynamic u restoranu Alt Wien u Grazu.Izložbu je organizirao fotoklub Dynamic u sklopu zagrebačkog ciklusa foto kluba Zagreb koij će narednih mjeseci biti predstavljen sa drugim autorima.Izložba traje do 7.veljače.

Zašto snimam barke:
Barka na jadranu predstavlja život,njome se plovi i ribari,ona je privezana uz obalu u različitim situacijama, nekad kao da lebde na glatkoj ili uzburkanoj površini mora,a nekad potopljene na dnu ili pri samoj površini vape pogled slučajnog promatrača. Barka ima svoju dušu,ona predstavlja jedan život koji ima svoj početak i kraj .Početak kao i početak svakog živog bića pun je novih spoznaja i iskustva, nekad bonace a nekad oluje i nevere ,čas plima čas oseka,.Nažalost na kraju biva potopljena.Simajući barke privezane uz obalu kako ih valovi zaoljuskuju želim upozoriti slučajnog promatrača ili vas da joj se divite na ljepoti i. izdržljivosti vremena koje nemilosrdno prolazi oko nje. Upravo taj moment me je zaokupio da vam prikažem tu čarobnu ili kako naslov kaže čudesnu jadransku dušu koja svakim danom sve više ugrožena što od vremena koje nemilosrdno ostavlja tragove, što od jednostavnosti održavanja plastičnih barki.